Hoi, ik ben Zoë Weenink.

Na jaren in loondienst te hebben gewerkt in de financiële administratie werd het een paar jaar echt tijd voor iets anders. Wat ik wel wilde doen wist ik nog niet maar ik wist wel heel goed wat ik niet wilde.

Mijn hele leven had ik al de droom om ondernemer te worden. Ik dacht altijd met een fysieke winkel of horecazaak maar tegelijkertijd wilde ik vrijheid.

Mijn droom een paar jaar gelden was om naar Azië te gaan , vooral naar Zuid-Korea. Ik zegde mijn baan op waar ik echt niet meer gelukkig in was en verkocht mijn huis. Ik trok weer in bij mijn moeder zodat ik de vrijheid had om te doen wat ik wilde. Mijn sabbatical kon beginnen.
En toen?
Corona!
Geen Azië, niet de wereld verkennen maar een lockdown. Achteraf gezien was dit voor mij niet zo erg. Ik kon gewoon thuis de rust nemen waar ik zo’n behoefte aan had en kon de tijd nemen om te gaan ontdekken wat ik dan wel wilde gaan doen.

Aangezien financiën toch echt mijn expertise is ben ik begin 2022 gestart als financieel virtueel adviseur, met Moneybird als expertise. Ik ben er achter gekomen dat ik niets leuker vind dan andere ondernemers helpen op dit vlak. Zij vinden dit meestal niet zo leuk en ik dus wel.

Ik werk volledig online en dat bevalt me heel goed, ook mijn klanten vinden dit geen probleem. Energie krijg ik van de zoomsessies met mijn klanten en het daadwerkelijk werken in hun administratie. De grootste kick krijg ik van een opgeschoonde balans.

Locatie onafhankelijk werken is voor mij heel belangrijk. Mijn droom is echt om zo’n 6 tot 8 maanden per jaar vanuit het buitenland te werken voor mijn Nederlandse klanten.

In 2022 heb ik daar al een start mee gemaakt. Een deel van het jaar werkte ik vanuit Tenerife. Zon, zee, bergen, altijd buiten leven en heel belangrijk: bijna geen muggen!
I love it!

Een paar weetjes over mij:
Uit een Persoonlijke Kracht Test blijkt dat mijn kleur Indigo is en ik ben een aarde type.
Ik ben een gerespecteerde visionair. Ik pak dingen grondig aan, denk strategisch vooruit en ben zorgvuldig.
Mijn balanskleur is zalm, de speelse rebel. Daarom gebruik ik de kleuren blauw en zalm veel. Al zijn mijn persoonlijke favorieten kleuren meer groen en roze.

Ik ben niet opgegroeid met auto’s en durfde ook geen auto te leren rijden.
Maar in 2021 ben ik daar toch mee gestart. Eerst met een schakelauto maar dat werkte niet zo voor mij dus overgestapt naar een automaat.
En in 2022 in een keer mijn rijbewijs gehaald!

Verder is muziek een van de belangrijkste dingen in mijn leven en het bepaald ook grotendeels mijn stemming.
Jarenlang naar hardrock en “depri” muziek geluisterd waardoor ik dus zelf ook depri werd. Een paar jaar geleden heb ik K-pop (Koreaanse popmuziek) ontdekt en dit veranderde letterlijk mijn leven. Ik werd iemand vol positiviteit, vrolijkheid, zelfliefde en zelfvertrouwen.

BTS, Seventeen,  Oneus, Mamamoo, Blackpink, Straykids, TXT en Enhypen zijn enkele voorbeelden. K-pop zal altijd mijn grote liefde blijven, het heeft mij gebracht waar ik nu ben: aan het begin van mijn droomleven.

 Ik ga niet graag op de foto, vind ik echt verschrikkelijk.  Dus ik heb nu ook een stripversie, een avatar: