Ben je ondernemer en werk je al met Moneybird?
Ik doe een uitgebreide boekhoudcheck om zeker te weten dat alles goed is geboekt en ingericht.
Elk kwartaal controleer ik de administratie ter voorbereiding van de BTW aangifte.
In Moneybird kan je deze elektronisch indienen waardoor het nog maar een paar muisklikken zijn.

Verder ben ik er wanneer je advies nodig hebt en help met de ingewikkeldere boekhoudkundige zaken. Ik regel de jaarafsluiting voor je en kan je helpen met de IB aangifte.

Neem contact op voor een kennismakingsgesprek.

Wanneer je geen vaste samenwerking wilt zijn er de volgende opties mogelijk:

Ik bied een eenmalige boekhoudcheck aan waarin ik zo’n twee uur in je administratie duik en we daarna uitgebreid via een zoomsessie alles doornemen.

Wil je geen vaste ondersteuning maar alleen soms even wat hulp wanneer je dat nodig hebt. Dat kan ook.

Neem contact op voor een afspraak.

Strategie sessie

Je bent ooit, onlangs of al weer wat jaren geleden, je bedrijf begonnen met een reden, een doel. Het is verstandig om soms, i.p.v. in je bedrijf te werken, eens stil te staan bij hoe het nu gaat. Komt dit overeen met je oorspronkelijke plan? Wil je op deze manier doorgaan of wil je het anders?

Nu zit je in de dagelijkse flow en je weet zelf, de tijd gaat snel. Je neemt niet de tijd om aan je bedrijf te werken, aan je strategie. Hoe fijn zou het zijn om hier eens even de tijd voor te nemen? Niet een hele dag van je kostbare tijd maar bv 1,5 uur. Even focussen en sparren om te kijken of je wel happy bent met zoals het nu gaat.
Als je deze sessie boekt krijg je van te voren “huiswerk” ter voorbereiding, Vragen om eens goed over dingen na te denken. Dan gaan wij samen via zoom hier over sparren. Misschien komen we wel met een nieuwe strategie of misschien blijkt dat het helemaal gaat zoals je wilt.

Deze sessie is vanaf 1-1-2024 te boeken.

Lijfrenteplan

Bouw jij voldoende pensioen op? Als zzp’er ben je zelf verantwoordelijk voor je aanvullende pensioen. Wanneer je (parttime) in loondienst werkt bouw je vaak een aanvullend pensioen op maar niet altijd of misschien niet genoeg. Er ontstaat daardoor een pensioen gat.
De belastingdienst wil graag dat iedereen voldoende pensioen opbouwt en heeft hiervoor fiscaal vriendelijke regelingen. Nu in 2023 zijn deze zelfs aanzienlijk verruimt. Je mag jaarlijks een bedrag, je jaarruimte, fiscaal vriendelijk storten in een pensioenpot.
Ook mag je dit met terugwerkende kracht over de afgelopen 10 jaar doen, de reserveringsruimte. Dit pensioenpotje, bv banksparen of lijfrente, staat vast tot aan je AOW leeftijd. Daarna zet je dit om naar een pensioen inkomen waardoor je maandelijks een uitkering krijgt. Over je pensioenpotje betaal je nu geen belasting, dat doe je pas bij de uitkering als je met pensioen bent. Ook telt het pensioenpotje niet mee met je vermogen in box 3.

Wat is nu het fiscaal vriendelijke?

Stel, je stort €3000,- in je potje. Dan krijg je bij de IB aangifte de betaalde belasting hierover terug. Dat is 36,93% en dus €1113 dat je terugkrijgt bij je aangifte. Als je op dit moment niet voldoende pensioen aan het opbouwen bent is dit dus zeker interessant.

Mijn dienst aan jou is dat ik uitrekenen wat je aan jaarruimte en reserveringsruimte hebt en dus wat jouw mogelijkheden zijn om fiscaal vriendelijk te gaan sparen voor je pensioen. Wel heb ik hiervoor veel gegevens van je nodig die je voor mij moet opzoeken en/of we zoeken dit samen uit. Dan ga ik de mogelijkheden uitrekenen en kunnen we gaan kijken of je kunt en wilt sparen voor je pensioen.

Er zijn verschillende mogelijkheden om dit te doen en die kunnen we ook bespreken. Ik zal nooit zeggen dat je bij een bepaald bedrijf moet gaan sparen, dat blijft je eigen keuze. Je zou zelf ook je jaarruimte kunnen uitrekenen maar het is best veel werk omdat je het voor meerdere jaren moet uitrekenen.

Ik heb een tool waar ik dit nu makkelijk voor 10 jaar kan uitrekenen. Elk jaar moet het voor het afgelopen jaar weer opnieuw worden uitgerekend maar ik kan dan vrij makkelijk de nieuwe gegevens aanvullen. Wanneer je nog geen 10 jaar werkt kan het berekend worden over minder jaren natuurlijk.
Mijn diensten zijn hierin de startberekening en de jaarlijkse update hiervan. In de tarievenlijst staan de prijzen hiervoor.

Wanneer je nog met de IB aangifte 2023 hier voordeel mee wil behalen zal je met het pensioensparen moeten beginnen voor 1-1-2024.

 

Wil je hier gebruik van maken, neem dan contact met me op voor een afspraak zodat we hier nog dit jaar mee aan de slag gaan.

Dit is, lijkt mij, interessant voor iedereen maar om er dit jaar nog gebruik van te maken is dit het meest interessant voor de fulltime ondernemer die winst maakt, nu nog niets heeft geregeld voor zijn of haar pensioen en het geld nu kan missen.

Let op: ik ben geen pensioen- of beleggingsadviseur.